Opnieuw krachtige aardbeving op Filipijnen

Reddingswerkers kijken naar een beschadigd gebouw. Afbeelding: AFP++

De Filipijnen zijn voor de derde keer in twee weken getroffen door een krachtige aardbeving. Daardoor zijn zeker vijf doden en een onbekend aantal gewonden gevallen.

De beving had deze keer een kracht van 6,5 en veroorzaakte schade aan gebouwen op de zuidelijke eiland Mindanao. Een waarschijnlijk leegstaand hotel stortte geheel in.

Het land werd dinsdag ook al getroffen door een beving van bijna dezelfde kracht (6.6). Daarbij vielen zeker zes doden en tientallen gewonden. Hetzelfde gebied was herstellende van een aardbeving op 16 oktober, die had een kracht van 6,4. Toen kwamen vijf mensen om en raakten tientallen gebouwen beschadigd.

Veel gebouwen die door de eerste twee bevingen al waren beschadigd, zijn door deze derde beving definitief verloren gegaan.

De Filipijnse president Rodrigo Duterte was in het gebied tijdens de beving, maar bleef volgens een regeringswoordvoerder ongedeerd.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee