Trio ‘De Lèste Drej’ wint Wieërter Vaste­laovendj Lidjesfestival

De tweede editie van het Wieërter Vaste­laovendj Lidjesfestival is zondag gewonnen door het trio De Lèste Drej met het nummer Waat és dit sjiek!

De opening van het carnavalsseizoen moet nog plaatsvinden, maar in Theater De Huiskamer in Weert werd zondagmiddag al een voorschot genomen op de festiviteiten. Daar vond namelijk de tweede editie plaats van het Wieërter Vaste­laovendj Lidjesfestival.

Deelnemers

In totaal zeven artiesten deden een gooi naar de winst met hun eigen Weerter carnavalsliedje. De winnaar van vorig jaar, Nick van Ham, deed deze keer niet mee. Wie wel op het po­dium stonden waren Erik Fikken, Stefan Wolter, Mark Gruijthuijsen, Rick Weegels, De Lèste Drej, Karin van Geldorp en Deindânger.

Wisseltrofee

Uiteindelijk mocht het trio De Lèste Drej met het lied Waat és dit sjiek! zich de winnaar noemen. De uitkomst werd bepaald door een vakjury en door uitgebrachte stemmen via internet. Behalve van de Fried van Dooren-wisseltrofee weet De Lèste Drej zich ook verzekerd van verschillende optredens in Weert tijdens het carnavalsseizoen.

Door Remco Koumans

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Weert