Priester in Aken verdacht van seksueel misbruik

Bron © ANP

Afbeelding: iStock

De officier van justitie in Aken heeft een 55-jarige priester aangeklaagd wegens seksueel misbruik. De geestelijke zou zich in 2003 hebben vergrepen aan een 12-jarige misdienaar.

Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie dinsdag gezegd. Het slachtoffer heeft pas vorig jaar aangifte gedaan. Het kantongerecht van Jülich moet nog beslissen of er een rechtszaak komt.

Het bisdom Aken liet weten de beschuldigde priester tot nader order van zijn functies is ontheven. De voorbije jaren waren er volgens een woordvoerder aanwijzingen dat de man te nadrukkelijk toenadering zocht tot jongeren, maar niet dat er sprake zou zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hem is wel de wacht aangezegd en gewezen op de gedragsregels die het bisdom hanteert om misbruik te voorkomen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen