Twee jaar cel voor overval op speelhal vakantiepark Limburgse Peel

Beelden van de overval werden begin 2018 getoond in televisieprogramma Opsporing Verzocht. Afbeelding: ANP XTRA

Een 34-jarige man uit Venray is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor een overval op een speelautomatenhal op vakantiepark Limburgse Peel in America.

De officier van justitie had een celstraf van drie jaar cel geëist.

De overval vond plaats op 12 mei 2017. De man kwam rond 18.00 uur binnen en bedreigde een medewerker van de speelhal. Hij overlegde een briefje met de tekst ‘Dit is een overval. Geef alle papiergeld anders schiet ik op jou’. De man toonde een pistool en zei op dreigende toon dat het overlegde geldbedrag ‘niet alles kon zijn’ en dat hij ‘alles wilde’.

Het buitgemaakte bedrag werd niet bekendgemaakt door de politie, maar het vakantiepark eiste tijdens de rechtszaak een materiële schadevergoeding van 2323 euro. Die vordering werd afgewezen omdat Center Parcs geen noodzakelijke volmacht verstrekte.

Beelden van de overval werden begin 2018 getoond tijdens Opsporing Verzocht. De man meldde zich in augustus 2018 bij de politie omdat hij spijt had.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Horst aan de Maas