Piloot liet kapingscode aan stagiair zien, Air Europa neemt hem niets kwalijk

Bron © AD

De gezagvoerder die gisteren het kapingsprotocol op Schiphol activeerde, was bezig met instructies aan een piloot in opleiding. Maatschappij Air Europa bevestigt dat de gezagvoerder de piloot in opleiding de verschillende codes liet zien, waaronder die voor een kaping.

Toen de code per ongeluk werd geactiveerd, sloeg Schiphol groot alarm. Gedurende meer dan een uur werd een deel van de luchthaven ontruimd en stond antiterreurpolitie paraat. Gisteren zei de maatschappij al dat het kapingsalarm per ongeluk was ingevoerd.

Lees ook: Passagier uit ‘gekaapt’ toestel: ‘De piloot bood ons zijn excuses aan’

Air Europa begint geen disciplinair onderzoek naar de piloot, zegt een woordvoerder. ,,Hoezo? Er valt hem absoluut niets te verwijten. Wat valt er nog te onderzoeken?”

Piloot zegt sorry voor kapingsblunder - 7 nov 2019 . Video: Twitter

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen