Video: Massale verkeerscontrole op meerdere plekken in Limburg

Op verschillende plekken in Limburg vindt donderdagmiddag en -avond een massale verkeerscontrole plaats.

Agenten van Politie Limburg nemen deel aan deze controle, samen met collega’s van de Landelijke Eenheid en partners RDW, Koninklijke Marechaussee, Douane en GGD.

Bij de controle zijn in totaal ruim 320 medewerkers betrokken. Daarnaast nemen collega’s uit België en Duitsland deel aan de controles in Limburg. Bovendien zijn er extra controles over de grens in België en Duitsland.

Video: Massale verkeerscontrole op meerdere plekken in Limburg
Uitgebreide controle van verkeersdeelnemers. Foto: Bas Quaedvlieg

Vier plekken

De grootschalige verkeerscontrole vindt plaats op de snelwegen in Venlo, Maasbracht, Geleen en Heerlen (langs de A76). Bij de verkeerscontrole is er aandacht voor diverse criminaliteitsvormen zoals bijvoorbeeld mobiel banditisme op de Limburgse wegen, woninginbraken en ondermijning.

Medewerkers van de RDW controleren de technische staat van het voertuig en de Koninklijke Marechaussee kijkt mee naar bijvoorbeeld identiteitsdocumenten.

Video: Massale verkeerscontrole op meerdere plekken in Limburg
Foto: Arnaud Nilwik

Samenwerking

Bij deze verkeerscontrole wordt nauw samengewerkt met de buitenlandse collega’s. Duitse en Belgische politieagenten nemen op verschillende locaties actief deel aan de controles in Limburg, en ook aan de andere kanten van de grenzen worden er verkeerscontroles ingericht.

De controles duren donderdag de gehele middag en avond. Vrijdag worden de resultaten verwacht van de grootschalige verkeerscontrole.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen