Zonnebloemvakantie afdeling Meijel geslaagd

Afbeelding: De Zonnebloem afd. Meijel

Tengevolge van de bezuinigingsmaatregelen die de landelijke en regionale Zonnebloemvakanties troffen, zocht de afdeling Meijel van De Zonnebloem het dit jaar dichter bij huis: het Wolders Ven in Waalre.

Door de relatieve nabijheid konden enkele extra eigen vrijwilligers vanuit Meijel en omgeving overdag naar deze vakantieplek komen om de deelnemers bij de uitstapjes te ondersteunen met het duwen van de rolstoelen. Mede door deze inzet kan de organisatie terugblikken op een geslaagde Zonnebloemvakantie. Eentje die voor herhaling vatbaar is. De regionale afdeling maakt alweer nieuwe plannen voor volgend jaar.

Sinds 2018 is de Zonnebloem vanwege een daling van de inkomsten uit fondsenwerving gestopt met het landelijk aanbieden van aangepaste vakanties. De focus kwam hiermee nog meer te liggen op lokale activiteiten en de ondersteuning daarvan door de betaalde organisatie.

Door Henk Schmitz

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen