Zwarte Lola is niet meer: Annie Heuts overleden op 90-jarige leeftijd

Annie Heuts is op 90-jarige leeftijd overleden. Zij werd vooral bekend onder de artiestennaam Zwarte Lola, waarmee ze in de jaren 60 en 70 heel wat mannen het hoofd op hol bracht. Dat meldt VRT Nieuws.

Willen de heren zich amuseren, dan sta ik altijd voor ze klaar”: in 1967 schokte Annie Heuts heel Vlaanderen door onder de artiestennaam Zwarte Lola erotiek de huiskamer binnen te brengen. Ik ben Lola van de stripteasebar werd een grote hit.

Geldnood

De in Maastricht geboren Annie Heuts had er op dat moment al een zangcarrière opzitten, maar uit geldnood belandde ze opnieuw in de showbusiness. Producer Johnny Hoes bedacht een gewaagde act voor haar, waarin ze uitdagende liedjes zong, zich kleedde als een stripster en wulps danste tijdens haar optredens.

Zwarte Lola is niet meer: Annie Heuts overleden op 90-jarige leeftijd
Zwarte Lola met Eddy Wally. Foto: HBVL

Heuts werd in 1929 geboren in Maastricht. Na de Tweede Wereldoorlog startte ze haar muziekcarrière. Ze brak pas echt door onder impuls van producer Johnny Hoes. Hij toverde de Maastrichtse om tot een erotische zangeres die de harten van de Nederlandse mannen harder moest doen slaan.

Zwarte Lola is niet meer: Annie Heuts overleden op 90-jarige leeftijd

Enorm populair

En met succes. Zwarte Lola werd in de jaren zestig van de vorige eeuw enorm populair. Haar grootste hit had ze in 1967 met ‘Ik ben Lola van de stripteasebar’. Minder bekende nummers zijn “Dat ene slippertje” en “Wie me betaalt mag me bekijken”. Zwarte Lola sloeg aan: ze verkocht vele duizenden platen, mocht een duet zingen met Eddy Wally en werd ook bezongen door onder meer Tony Corsari. “Kijken mag, maar aankomen niet”, was haar motto.

In 1987 zette Annie Heuts een punt achter haar carrière. Enkele jaren geleden verhuisde ze naar het Belgische Bolderberg (Heusden-Zolder). Afgelopen zomer vierde Lola haar negentigste verjaardag samen met haar fans. Ze overleed afgelopen donderdag in verpleeghuis Gentier, nadat ze al enkele dagen met een verkoudheid sukkelde.

Zwarte Lola is niet meer: Annie Heuts overleden op 90-jarige leeftijd
Heuts vierde afgelopen zomer haar 90ste verjaardag Foto: HBVL/Raymond Lemmens

Annie Heuts wordt vrijdag 15 november om 11 uur in de aula van Inakker in het centrum van Zolder begraven.

Video: HBVL

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen