Heerlen financiert tweede carnavalsloods en drie optochten

De loods wordt met optredens feestelijk in gebruik genomen. Afbeelding: Stichting Carnavalsloods

Heerlen gaat een nieuwe loods voor de bouw van carnavalswagens structureel steunen met 30.000 euro. Voor het uitzenden van de drie optochten komt 20.000 euro beschikbaar.

De gemeente hoest niet de hele huur van de nieuwe loods aan de Schelsberg op. Het andere deel van de huurkosten, circa 25.000 euro, wordt door de gebruikers opgebracht. Stichting Carnavalsloods Parkstad zal de nieuwe hal, die zaterdag 9 november feestelijk in gebruik genomen wordt, beheren in samenwerking met de loods aan de Wijngaardsweg. Er maken verenigingen uit heel Parkstad van gebruik.

Voor het uitzenden van de optochten in het centrum, Hoensbroek en Heerlerheide komt jaarlijks 20.000 euro beschikbaar. „Heerlen is een stad die rijk is aan culturele evenementen en heeft een breed aanbod voor iedereen”, zegt burgemeester Emile Roemer. „De carnavalsviering is hier een belangrijk onderdeel van, omdat het verbroedert en iedereen kan meedoen ongeacht inkomen, leeftijd of afkomst.”

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen