Video: Lichtfestival Glow Eindhoven van start

In Eindhoven start zaterdag 9 november lichtfestival Glow voor de 14e keer. Het bekende evenement duurt tot en met 16 november en de organisatie verwacht in totaal 750.000 bezoekers die langs de 35 lichtinstallaties zullen lopen. De route dwars door de binnenstad van Eindhoven is vijf kilometer lang.

Dit jaar is het thema ‘Living Colours’. Hoogtepunten van de route zijn onder meer: de Zonnebloemen voor Van Gogh op het Lichtplein, een groot veld vol verlichte zonnebloemen van kunstenaar Hugo Vrijdag die metershoge objecten maakte als eerbetoon aan de Brabantse kunstenaar. Hij werkte samen met het Chinese lichtfestival Qinhuai, het Van Gogh Museum en ASML. Wie door het veld van bloemen loopt, hoort vogels, insecten en de wind alsof je zelf even in de schoenen van Vincent van Gogh staat die door Arlès loopt om inspiratie voor zijn canvassen op te doen.

Een ander hoogtepunt is ‘Ping’ van kunstenaar Gijs van Bon aan de Wal. In een ver verleden werden primitieve middelen, zoals rooksignalen, trommels en vuurbakens op bergtoppen gebruikt om boodschappen over te brengen. Het lichtkunstwerk Ping refereert hieraan. Licht en geluid wordt door middel van moderne technologie overgebracht, van de ene naar de andere baken tot de boodschap het einde van de lijn heeft bereikt. Trage geluiden, aanzwellende trommels of juist het geluid van een belletje reizen langs de 200 bakens verspreid over een 150 meter lange lijn in het parkje aan de Wal.

Door Kim Noach

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen