Oud-coach van Fortuna Sittard Hans Verel (66) overleden

Bron © AD

Hans Verel. Afbeelding: Con Clasquin/AD

In de nacht van vrijdag op zaterdag is oud-profvoetballer en oud-trainer Hans Verel overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek en is 66 jaar geworden.

Verel speelde tijdens zijn voetbalcarrière voor Sparta, SVV en FC Den Bosch. In 1977 maakte hij de overstap van SVV naar FC Den Bosch, waar hij na vijf wedstrijden in de eerste divisie werd afgekeurd om medische redenen en assistent-coach werd. Dat bleef hij tot 1982. Daarna werd hij hoofdcoach bij de Bossche club. Met Ad Zonderland als supervisor promoveerde FC Den Bosch in 1983 naar de eredivisie.

Bekerfinale met RBC

In 1984 ging Verel aan de slag als trainer van RBC Roosendaal. In 1986 bereikte hij met RBC de bekerfinale tegen Ajax, die met 3-0 verloren ging. Daarna was hij coach bij NAC, Dordrecht’90 en RKC Waalwijk om vervolgens een buitenlands avontuur aan te gaan bij Pakhtakor Tasjkent in Oezbekistan. Na zijn terugkeer naar Nederland in 1996 was Verel nog vijf jaar assistent-coach bij Willem II onder Jimmy Calderwood, Co Adriaanse en Hans Westerhof. Na het ontslag van Adriaanse was hij enkele maanden interim-coach. In 2001 vertrok hij naar Fortuna Sittard. Hier werd hij na vier maanden ontslagen wegens tegenvallende resultaten.

Verel stapte toen uit de voetbalwereld. Hij was tot 2015 directeur van zwembad De Stok in Roosendaal.

Door Max van der Put

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen