Wanprestatie VVV in Almelo, Heracles krijgt vrij spel

Afbeelding: ANP Sport

VVV heeft zich in Almelo zaterdagavond geblameerd door met 6-1 te verliezen van Heracles. De zevende nederlaag op rij in de eredivisie kwam tot stand na een pure wanprestatie.

In de eerste helft was er sprake van een stormloop van Heracles in de eerste twintig minuten. VVV bleef overeind dankzij doelman Thorsten Kirschbaum. Net toen de Venlonaren uit hun schulp kropen met kansjes voor Haji Wright en Richard Neudecker sloeg de thuisclub toe. Alexander Merkel kreeg van Steffen Schäfer veel te veel tijd om te schieten: 1-0.

Lees ook: VVV-trainer Maaskant heeft nog krediet ondanks afgang bij Heracles

Daarna toonde VVV ondanks de achterstand veerkracht en voetbalde het elftal van Robert Maaskant dankzij een actieve Wright naar mogelijkheden voor Elia Soriano en John Yeboah. Om opnieuw het deksel op de neus te krijgen. Nu was het de beweeglijke Silvester van der Water die scoorde. Hij schoot onhoudbaar hard binnen in de 40ste minuut. Even eerder had VVV-trainer Maaskant geel gekregen voor commentaar op de arbitrage. Scheidsrechter Jochem Kamphuis liet een noodgreep van Robin Pröpper onbestraft, waar Roel Janssen wel geel kreeg.

Effectiever

Na de pauze bleef Heracles de betere ploeg. In de 53ste minuut lieten Soriano en Yeboah even een glimpje zien van hun potentie, maar de Venlose pogingen waren speldenprikjes. Heracles ging mannelijker en vooral effectiever te werk. Cyriel Dessers kreeg de bal in de 56ste minuut met een gelukje mee (3-0), maar na een uur mocht Mauro Junior vogelvrij de bal binnenlopen: 4-0. Nog geen vijf minuten later gaf Schäfer Dessers vrije doortocht: 5-0.

De verdedigers van VVV lieten met regelmaat hun doelman Kirschbaum in de steek. Dat Peter van Ooijen in de 74ste minuut via een fraaie vrije trap nog 5-1 maakte, was niet meer dan een doekje voor het bloeden, want Dessers mocht in de 82ste minuut zowat ongehinderd de 6-1 maken.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger

Door Hans Straus

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen