Basketball Academie Limburg kansloos onderuit tegen regerend landskampioen

Afbeelding: Roel Aarts

Basketball Academie Limburg (BAL) speelde zaterdagavond tegen regerend landskampioen en huidige koploper Landstede Zwolle een kansloze partij: 62-89.

De Weertenaren kenden nog wel een overtuigende start. Met prima teamspel en een dominante Roel Aarts was BAL korte tijd zelfs de betere ploeg. Via 8-5 en 16-9 eindigde het eerste kwart bij 19-13 waarna coach Radenko Varagic enkele spelers waaronder spelverdeler Roel van Overbeek even rust gunde.

Meteen werd het Weerter spel onrustig, was de organisatie in de aanval zoek, werd er vier minuten lang niet gescoord en was er vooral enorm veel balverlies. Zwolle profiteerde onmiddellijk en snelde naar 19-24 (0-11) voordat Elay Wirjo iets terug kon doen (22-24). BAL kwam er in de tweede tien minuten echter niet meer aan te pas, scoorde slechts zes punten, incasseerde er dertig en zocht bij een 25-43 achterstand de kleedkamer op.

De tweede helft werd daardoor een formaliteit waarin de gasten niet echt diep meer gingen en BAL via de nodige driepunters productiever was dan in de eerste helft. Onder de ring waren de Weertenaren andermaal volledig afhankelijk van Roel Aarts die met dertien punten en negen rebounds prima speelde. Dat verbloemde echter niet de enorme aanvallende zwakte van BAL in de paint waarin het met 16-54 niets te vertellen had.

Door Paul Vek

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen