Astrantia houdt de punten in eigen huis

Aanvoerder Hans Kroon (links) is een tegenstander te snel af. Astrantia klopte Holthees-Smakt met 2-0. Afbeelding: Marieke Lemmen

Spits Thijn Fransman bewees zondag zijn waarde voor vijfdeklasser Astrantia. Tegen v..v. Holthees Smakt nam de aanvaller beide treffers voor zijn rekening. De thuisploeg hield de volle winst in Middelaar.

In een wedstrijd met veel inzet van beide kanten was het Astrantia dat halverwege de eerste helft de score opende. Een diepe bal van Dennis Simons werd door Jos Lemmen op waarde geschat maar verkeerd geraakt. Thijn Fransman kreeg het leer uit de rebound voor de voeten, twijfelde geen moment en schoot de bal in de verre hoek. Tien minuten na rust werd een vrije trap van Simons bij de tweede paal teruggekopt door Koen Theunissen. Thijn Fransman kon van dichtbij zijn tweede van de middag binnentikken. Het door Patrick Pothuizen getrainde Astrantia bracht de 2-0 voorsprong veilig naar de eindstreep. In klasse 5F bezet het Middelaarse Astrantia na acht speelronden de zevende plaats met dertien punten.

Door Jos Gröniger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Mook en Middelaar