Video: Knal en steekvlam bij aansteken troshoop van Sint Maarten in Melderslo

Het aansteken van de troshoop in Melderslo is dit jaar niet van een leien dakje gegaan. Als ‘Sint Maarten’, oftewel regerend carnavalsprins Mark de Tweede van De Vlaskop een vlam in de hoop steekt, klinkt er een luide knal.

Op een filmpje is tegelijkertijd een grote steekvlam te zien. Een omroeper zegt: „Beste mensen, houd afstand, het gaat tekeer.” Kinderen gillen en omstanders springen geschrokken achteruit.

Volgens enkele (bestuurs)leden van het Kindervakantiewerk Melderslo, de club die het Sint Maartensvuur in het dorp organiseert, ziet het er op het filmpje allemaal erger uit dan het lijkt. Niemand is gewond geraakt tijdens het voorval, ook prins carnaval niet, zeggen verschillende dorpelingen.

Door Angela Janssens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Horst aan de Maas
  1. De artikels worden geladen...