In Brunssum gestolen auto speelt rol bij liquidatie advocaat

Afbeelding: Opsporing Verzocht

Een in Brunssum gestolen grijze Volkswagen Transporter is vermoedelijk gebruikt bij de liquidatie van advocaat Derk Wiersum in Amsterdam.

Het busje was één van de voertuigen die mogelijk zijn gebruikt bij de voorverkenning van het gebied rond de woning van de vermoorde strafpleiter. De Transporter stond maandagochtend 16 september, twee dagen voor de moord, in de vroege ochtend circa twee uur geparkeerd aan de Imstenrade, de straat waar Wiersum woonde. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Invalidenkaart

De Transporter blijkt in de nacht van 4 op 5 september gestolen in de Fazantlaan in Brunssum. De wagen was voorzien van een invalidenkaart, die is teruggevonden in een prullenbak aan de Bovenste Wehr in Hoensbroek. De rolstoel die achterin stond, werd achtergelaten in Groenekan, een dorpje in Utrecht.

Lekke band

Naderhand is de bus achtergelaten in een parkeergarage. De politie vermoedt dat het grijze voertuig uiteindelijk niet is gebruikt bij de moord zelf, omdat de Transporter een lekke band had. Mogelijk vonden de daders het te riskant deze te laten repareren.

Lees hier alles over de moord op advocaat Derk Wiersum

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen