Pinkpop verrast met tweede hoofdact Post Malone

Afbeelding: EPA

De Amerikaanse zanger Post Malone is de tweede hoofdact van Pinkpop. Hij sluit zaterdag 20 juni 2020 af op het hoofdpodium in Landgraaf.

Post Malone moet het nieuwe geluid van Pinkpop vorm geven. De afgelopen jaren programmeerde het festival al meerdere hedendaagse artiesten – van Justin Bieber tot Bruno Mars - met wisselend succes.

Lees ook: Red Hot Chili Peppers sluit eerste dag Pinkpop 2020 af

Van Post Malone wordt veel verwacht. Hij wordt gezien als een van de grote namen in de hiphopscene. Niet alleen als zanger, maar ook als tekstschrijver en platenproducer. Vorig jaar bereikte hij nét niet de eerste plaats in de hitlijst met het lied Jackie Chan, samen met de Nederlandse dj Tiësto.

Het was de bedoeling dat Pinkpop de tweede hoofdact eerder op de maandag zou aankondigen samen met de andere namen – onder wie vrijdagafsluiter Red Hot Chili Peppers – maar op het laatste moment moesten nog details in de overeenkomst met de Amerikaanse agent van Post Malone aangepast worden.

Door Peter van de Berg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen