Aanpassing aan fietsenstalling Kloosterwandplein in Roermond: loopbanden op plek van huidige trap

De huidige trap van de stalling aan het Kloosterwandplein zal medio 2020 worden vervangen door twee loopbanden. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

De ingang van de fietsenstalling onder het Kloosterwandplein in Roermond wordt komend jaar veranderd. Op de plek van de huidige trap komen twee loopbanden.

Sinds de opening van de stalling in 1998 moesten fietsers hun fiets een trap op en af duwen om hem te kunnen stallen. De bedoeling is dat medio 2020 de trap vervangen wordt door twee loopbanden om op die manier het stallen te vergemakkelijken. De kosten daarvan bedragen zo’n 200.000 euro en komen uit de fondsen voor het project Vitale Stad.

Onderhandelingen

De gemeente Roermond is tegelijkertijd bezig om een vervangend pand te zoeken voor de fietsenstalling op de Neerstraat. Op drukke dagen staat die stalling al snel vol. Welk gebouw de gemeente op het oog heeft kan ze vanwege lopende onderhandelingen nog niet zeggen.

Door Remco Koumans

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Roermond