Jongeren helpen politie bij arrestatie van fietsendief

Afbeelding: ANP

De politie heeft woensdagavond in Maastricht dankzij de hulp van twee jongens een fietsendief kunnen aanhouden.

Het duo zag tijdens het sporten dat een man een fiets in zijn busje laadde. De jongens vertrouwden het niet, stopten direct met sporten en reden in hun eigen auto achter de verdachte aan. Opeens zagen ze de man uitstappen en nog een fiets inladen, waarna de jongens meteen de politie belden.

De fietsendief reed weer verder en stal vervolgens nog een rijwiel. De jongens bleven hem volgen en hielden gelijktijdig de meldkamer aan de telefoon, zodat de locatie van de dief kon worden doorgegeven aan de eenheden op straat.

Een politieauto en twee motorrijders zetten de achtervolging in, waarna de dief kon worden aangehouden. Hij is inmiddels ingesloten in het cellencomplex in Maastricht.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maastricht