Gennep wil tijdelijke sporthal

Een voorbeeld van een semipermanente sporthal zoals Neptunus deze bouwt. Afbeelding: Neptunus.eu

Een semipermanente sporthal is in de ogen van het college van B en W de oplossing voor het capaciteitsprobleem waarmee Gennepse zaalsportverenigingen kampen. Uit het onderzoek naar uitbreiding binnensportaccommodaties kwam de voorziening die voor een periode van tien jaar op een nog te bepalen locatie in de kern Gennep verrijst als beste optie naar voren.

Zaalsportverenigingen zoals de korfbalclubs Spes (Milsbeek) en VIOS (Ottersum), volleybalclub Flamingo’s en basketbalclub Cougars (Gennep) zitten verlegen om speelruimte. De korfbalverenigingen wijken voor trainingen en wedstrijden uit naar accommodaties in respectievelijk Groesbeek en Oeffelt. Zij waren ook nauw betrokken bij het onderzoek naar de uitbreiding van de binnensportaccommodaties in de gemeente Gennep. Uit het onderzoek vloeiden drie scenario’s voort. Het geheel verbouwen van de huidige (enige) sporthal Pica Mare met aanpassing van het zwembad geniet niet de voorkeur, evenals de bouw van een nieuwe sporthal naast de te behouden accommodatie Pica Mare. Het scenario met een semipermanente sporthal geniet de voorkeur. De hoofdredenen zijn de demagogische ontwikkelingen en het gegeven dat de huidige accommodatie uit begin jaren ’90 niet afgeschreven is. ,,De verenigingen hebben door de groei momenteel een capaciteitsgebrek, maar de prognoses zijn dat door de krimp dat probleem straks niet meer bestaat”, vertelde wethouder Rob Peperzak. Een semipermanente hal ligt voor de hand. Een exacte locatie voor het bouwwerk dat voldoet aan de door sportbonden gestelde eisen, is er nog niet. ,,Wel staat vast dat de hal in de kern Gennep komt”, aldus de wethouder die als mogelijke locaties de Groes, sportpark De Heikuul en de omgeving van de Picardie noemde. De hal kent afmetingen van 24 bij 48 meter en is 9 meter hoog en is voorzien van alle benodigde voorzieningen. Vergelijkbare sporthallen zijn gebouwd op sportcentrum Papendal in Arnhem. Recent werd bij middelbare school Metameer in Boxmeer een dergelijke hal gebouwd. Peperzak noemde het Limburgse bedrijf Neptunus als mogelijke leverancier. De kosten voor de tijdelijke bedragen volgens de wethouder zo’n twee miljoen euro. De bouwkosten bedragen zeven á acht ton terwijl de maandelijkse huur op negenduizend euro beraamd wordt.

Door Jos Gröniger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen