Uitspraak in grote vastgoedfraudezaak Landlord pas in maart

Joep J. (voorgrond), twee van zijn kinderen en een reeks andere verdachten tijdens een regiezitting in april 2012. Afbeelding: Rob Klein Goldewijk

De rechtbank Limburg doet pas op 9 maart uitspraak in de grote vastgoedfraudezaak Landlord.

Dat besloot de rechtbank vrijdagochtend. In de zaak tegen hoofdverdachte Joep J. (68) uit Kerkrade moet namelijk nog een getuige worden gehoord, op verzoek van de verdediging.

Lees ook: Rechter over Kerkraadse pandjesbaas Joep J.: ‘Aan de ene kant een toffe peer, anderzijds een engerd’

Het gaat om een in Duitsland wonende aannemer, die volgens J. een van zijn vele panden voor ruim 60.000 euro opknapte na een brand. Hij zou deze contant hebben betaald. Hij diende volgens justitie een valse factuur in bij zijn verzekeraar. De aannemer heeft eerder verklaard dat hij nooit in Kerkrade heeft gewerkt.

Joep J. wordt gezien als de spil in deze omvangrijke zaak, die al tien jaar loopt. Hij wordt verdacht van onder meer vastgoedfraude, witwassen, belastingfraude en hennepteelt.

Het Openbaar Ministerie houdt vrijdag ook zijn requisitoir.

Lees ook: Pandjesbaas Joep J.: ‘Nooit grote bedragen onder de tafel’

Door Annelies Hendrikx

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Kerkrade