Pakjesavond met pepernoten- en pietenplezier

De vier vriendinnen kijken aan de haven naar de aankomst van Sinterklaas. Van een Zwarte Piet krijgen ze ieder een handvol pepernoten en wat snoepjes. De jonge vrouwen stoten elkaar aan. Wat hadden ze die Sinterklaastijd toch altijd leuk gevonden. Spannend, met pakjesavond als hoogtepunt. En wat jammer dat ze die periode ontgroeid zijn.

“Weet je wat,” zegt de kleinste van het stel. “Wij gaan gewoon samen een ouderwetse Pakjesavond organiseren.” “En dan trekken we lootjes”, reageert het meisje met de vlecht. “Er moeten ook nog een paar kleine verrassinkjes bij, zodat we een hele avond gezellig samen kunnen vullen”, bedisselt de jongste. “Ja precies”, roept de kleinste opgetogen uit. “We bepalen wel een bedrag waar we niet boven mogen komen, want het moet vooral leuk blijven.”

Een Zwarte Piet die blijkbaar meegeluisterd heeft, antwoordt gevat: “Dan kruip ik door de schoorsteen om de pakjes te bezorgen!” De jongste giechelt. Ze ziet het helemaal voor zich. Hoe deze Piet, zwart van het roet, in de huiskamer staat. De piet van de pepernoten voegt zich bij hem en met hem nog twee andere pieten. Ook zij bieden aan om de pakjes te bezorgen. “Maar we hebben helemaal geen schoorsteen”, klinkt het in koor. “Oh. Dat maakt niet uit. We zien wel hoe we binnen komen. En we brengen nog een flesje wijn mee ook!” reageert de Zwarte Piet van de pepernoten snel. “Het enige wat we daarvoor terug willen is een mooi gedicht.”

Dat gedicht wordt door de vriendinnen beloofd. Snel worden de adressen uitwisseld. Dan gaan de zwarte pieten er snel vandoor. En de meisjes… die verheugen zich op pakjesavond.

Door Irene Bruyninckx

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maasgouw