Schoolschutter (16) in Amerikaans ziekenhuis overleden

Bron © ANP

Op en rondom de middelbare school in Santa Clarita zoeken mensen steun bij elkaar. Afbeelding: AFP

De jongen van 16 die donderdag het vuur opende op een school in de Amerikaanse staat Californië is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De schutter schoot zichzelf door het hoofd, nadat hij een 16-jarig meisje en een 14-jarige jongen had doodgeschoten en drie andere leerlingen had verwond. De politie heeft zijn overlijden bekendgemaakt.

De dader die op de dag van de schietpartij zestien jaar was geworden, leefde nog nadat hij zichzelf van het leven probeerde te beroven. De schietpartij was op een middelbare school in Santa Clarita, ruim 40 kilometer ten noorden van Los Angeles. De politie tast nog in het duister over de motieven van de tiener.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen