Hoogste Jocusonderscheiding voor Hannelore, de keuningin van ut Venlose vastelaovesleed

Hannelore Winter Afbeelding: Jocus

Hannelore Winter heeft zaterdagavond de hoogste onderscheiding gekregen die de Venlose carnavalsvereniging Jocus kent: Kommandeur in de Orde van de Zwalm.

De zangeres/tekstdichter is daarmee de eerste vrouw in de 176-jarige geschiedenis van Jocus die de hoogste eer te beurt valt. Hannelore krijgt de onderscheiding omdat ze al zestig jaar actief is voor Jocus en het carnaval in Venlo. ‘De keuningin van ’t Venlose vastelaovesleed’ noemen ze haar bij Jocus.

De Venlose behaalde in 1959 als 17-jarige op de leedjesavond de derde plek met Meuderke leef. In 2019, zestig jaar later, is ze weer derde geworden, nu met ’t letste kletske, dat zij samen schreef met haar zoon Laurence. Furore maakte Hannelore Winter als zangeres in 1975 ook met Straks is ut weer Aswoensdaag, geschreven door Giel Geurts en Tiny Hofman,

Door Jos Bouten

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen