‘Besluit Bonbonnière strijdig met raadsbesluit’

De theaterzaal van de Bonbonnière blijft voorlopig dicht. Afbeelding: Loraine Bodewes

Dat Heineken voorlopig alleen de horeca van de Bonbonnière mag exploiteren, zonder theaterzaal, is in strijd met een aangenomen motie in de gemeenteraad van Maastricht.

Dat schrijft Anita van Ham van de PvdA in vragen aan burgemeester en wethouders. ,,De PvdA-fractie is teleurgesteld en zelfs boos. De motie is beslist nog niet uitgevoerd zoals aan u is opgedragen, te weten: ‘…de Bonbonnière in haar huidige openbare functie te behouden en te behoeden voor langdurige leegstand en op de loer liggend verval’.”

Wethouder Jim Janssen vindt alleen het horecadeel openstellen ‘beter dan volledige leegstand’. Heineken heeft overigens nog geen nieuwe exploitant gevonden. Sinds Maison van den Boer per 1 augustus vertrok, is de Bonbonnière dicht.

Lees ook: Maastrichtse theaterzaal in Bonbonnière blijft dicht, horeca gaat voorlopig mogelijk wel open

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen