Eldra-vestiging in Ittervoort gaat dicht: 110 banen weg

Afbeelding: Getty Images/Johner RF

Kabelproducent Eldra in Ittervoort wil medio 2020 stoppen met alle bedrijfsactiviteiten op de Limburgse locatie. De directie heeft maandag de ondernemingsraad en de vakbond hierover geïnformeerd.

Bij Eldra in Ittervoort, dat allerhande kabels maakt voor met name de industrie en de bouw, werken op dit moment 110 personen. „Als gevolg van de voorgenomen bedrijfssluiting zullen de arbeidsplaatsen in Ittervoort komen te vervallen”, schrijft het bedrijf in een persbericht. Een groot deel van de kabelproductie wordt ondergebracht bij zusterorganisatie BV Twentsche Kabelfabriek in Haaksbergen.

Directeur Paul Kempkens laat weten dat nu samen met de ondernemingsraad en de vakbonden zal worden bekeken of er bijvoorbeeld nog arbeidsplaatsen in Haaksbergen beschikbaar komen voor medewerkers die nu hun baan verliezen in Limburg. „Dat gaan we nu bekijken.” Datzelfde antwoord geeft de directeur op de vraag of er nog wordt bekeken of enkele activiteiten van Eldra in Ittervoort nog kunnen worden verkocht of bijvoorbeeld in zelfstandige vorm kunnen worden voortgezet. Kempkens: „We realiseren ons dat de voorgenomen sluiting zeer ingrijpend is voor al onze collega’s. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat een bedrijfssluiting onder de gegeven omstandigheden onvermijdelijk is.”

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen