Series Netflix en Videoland dingen voortaan mee naar Televizier-Ring

Bron © AD

Angela Schijf in Meisje van Plezier. Afbeelding: RTL/Videoland

Voortaan kunnen ook Netflix- en Videoland-series strijden om de Gouden Televizier-Ring. De organisatie heeft de regels aangepast en daardoor maken volgend jaar voor het eerst ook Nederlandse video on demand-producties kans op de prestigieuze publieksprijs.

Volgens Televizier zijn Netflix, Videoland, NPO Start en Kijk ‘niet meer weg te denken uit het leven van veel kijkers’. „Bingewatchen is een begrip geworden en sommige fans verlaten nog maar nauwelijks hun favoriete video-app. Vandaar dat vanaf dit seizoen ook video on demand-only-producties kans maken op de hoofdprijs van de Nederlandse tv”, meldt het tijdschrift dat het jaarlijkse prijzengala organiseert.

De programma’s en series moeten wel van Nederlandse makelij zijn en minimaal voor de helft Nederlands (of Fries) gesproken. Tv-programma’s die lineair worden uitgezonden moeten minstens 475.000 kijkers trekken voor ze mogen meedingen naar de ring, maar omdat de on demand-diensten geen kijkcijfers vrijgeven, kiest de redactie van Televizier welke titels meedoen in de kwalificatieronde. In de eerste kwalificatieronde, waarvoor kijkers nog tot en met 27 november kunnen stemmen, dingen bijvoorbeeld Videoland-series Love Island Nederland en Meisje van Plezier 2 mee.

Door Marlies van Leeuwen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen