Gennepse burgemeestersaffaire: evaluatie blijft geheim

Bron © DG

Twan Reintjes, voorzitter van de Gennepse vertrouwenscommissie, vlak voor een vergadering. Afbeelding: DG/Theo Peeters

In de nasleep van de Gennepse burgemeestersaffaire blijft onduidelijk hoe de vertrouwenscommissie terugkijkt op haar eigen rol. Er was een evaluatie vorige week maar die blijft vertrouwelijk, zegt voorzitter Twan Reintjes.

De vertrouwenscommissie (raadsleden, van iedere politieke partij één) speelde een belangrijke rol rond het aftreden van burgemeester Peter de Koning. Die stapte afgelopen september op. De wethouders van Gennep hadden het vertrouwen in hem opgezegd. Dat deden ze via de vertrouwenscommissie. Volgens deskundigen was dat opmerkelijk.

Lees ook: D66-politica stapt uit Gennepse commissie die na affaire burgemeester ‘geen zelfreflectie’ toont

De Gennepse vertrouwenscommissie kreeg vorige week kritiek: Anke Sonnemans (D66) verlaat de commissie. Die toont volgens haar te weinig zelfreflectie. Bovendien werd ze volgens D66 ‘op een dusdanige toon aangesproken dat haar positie binnen de commissie onhoudbaar is’. Ook dat conflict blijft onopgehelderd: Sonnemans wil haar beslissing niet toelichten, Reintjes evenmin.

Lees ook: Peter de Koning neemt alsnog ‘gewoon’ afscheid van Gennep: ‘Maar het is vooral tot ziens’

Door Frank Houtappels

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Gennep