Zware blessure judoka Sanne Vermeer, Spelen nu wel erg dicht bij voor Juul Franssen

Sanne Vermeer (links) en Juul Franssen tijdens hun gevecht om WK-brons, eind augustus. Het wegvallen van de zwaar geblesseerde Vermeer betekent dat de kansen van Franssen op deelname aan de Spelen van 2020 toenemen. Afbeelding: EPA

Judoka Sanne Vermeer, de grote concurrente van de Limburgse Juul Franssen voor een olympisch ticket in de klasse tot 63 kilogram, heeft een zware hamstringblessure opgelopen. De Friezin kan daardoor zo goed als zeker Tokio 2020 uit haar hoofd zetten. Als Franssen fit blijft, dan kan ze de Spelen normaal gesproken niet meer mislopen.

Vermeer raakte afgelopen weekeinde geblesseerd bij de Europa League in Portugal. Medisch onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Vermeer haar linkerhamstring heeft afgescheurd. Ze is daardoor zes tot negen maanden uitgeschakeld en kan in die lange periode geen punten scoren voor de olympische ranglijst. Op basis daarvan worden de tickets voor de Spelen verdeeld.

De blessure van Vermeer betekent dat de Spelen nu wel erg dicht bij zijn voor Juul Franssen. De Reuverse klopte eind augustus bij de WK al Vermeer in een rechtstreeks gevecht: de strijd om het brons. Op de meest recente wereldranglijst staat Franssen vijfde, Vermeer negende. Nederland mag één judoka per gewichtsklasse naar de Spelen sturen.

Door redactie