Nederweert houdt burgerpeiling huisvesten arbeidsmigranten

Afbeelding: De Limburger

De gemeente Nederweert start maandag 25 november met een burgerpeiling over de huisvesting van arbeidsmigranten. De peiling gaat vooraf aan de komst van nieuw beleid.

Aan de hand van vijf vragen wil de gemeente de mening van haar inwoners, maar ook andere betrokkenen zoals de arbeidsmigranten zelf, ondernemers en huisvesters, peilen. Dat kan van 25 november tot en met 8 december via www.nederweert.nl/huisvesting, mensen die hulp nodig hebben bij het invullen van de online vragenlijst kunnen hiervoor het spreekuur van het steunpunt in hun dorpskern bezoeken. Nederweert wil beleidsregels opstellen om voor voldoende woongelegenheden te zorgen voor de buitenlandse werknemers die nodig zijn in de gemeente.

Door Pieternel Kellenaers

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Nederweert