Meer inbraken in Voerendaal

Inbrekers gaan juist in deze donkere periode op pad. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Het is weer vroeg donker. Een periode dat straatrovers en woninginbrekers vaker hun slag slaan. Op dit moment is dat vooral in Voerendaal merkbaar. De politie adviseert om te zorgen voor goed hang- en sluitwerk en deuren en ramen af te sluiten.

De politie weet hoe ingrijpend een inbraak is. Wijkagent Desiree Winthagen onderstreept dit: “De verhalen zijn soms hartverscheurend. Slachtoffers voelen zich zo bedreigd”, valt lezen op de Facebookpagina van de gemeente Voerendaal. „Ouderen durven niemand meer binnen te laten en gaan de straat niet meer op. Maar ook jongeren die op straat of in het openbaar vervoer hun mobieltje gebruikten toen het werd afgepakt, zijn helemaal van slag. Zeker als er geweld bij te pas kwam.”

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Voerendaal