Brunssumse modeltreinbaan te bezichtigen in december

Afbeelding: LINSSEN

Vanaf woensdag 27 november tot zaterdag 21 december zal in een leeg winkelpand in winkelcentrum De Parel een modelspoortrein te bezichtigen zijn.

De treinen rijden langs vele Brunssumse gebouwen zoals een ingenieurswoning en opzichterswoningen aan de Akerstraat en een rijtje mijnwerkershuizen uit de Rozengaard. Ook zal de Groene Kruiskerk, tegenwoordig Opstandingskerk, uit Treebek te zien zijn, in de situatie van 1952 met klokkentoren.

Zuid-Limburg

Daarnaast zijn de kerk van Klimmen, de torenmolen uit Gronsveld, de stations van Schin op Geul en Schinnen, een boerderijen uit Bingelrade en Retersbeek te herkennen in het landschap.

Openingstijden

De treinen rijden op woensdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdagen van 11.00 tot 15.00 uur. De modelbouwers zijn tijdens deze tijden aanwezig en beantwoorden graag vragen over het bouwen van huizen, bomen, treinen, landschappen en elektronica. Als het pand gesloten is, is de modelbaan ook te bewonderen aangezien deze voor de etalage wordt opgebouwd.

Door Paul Dolhain

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Brunssum
  1. De artikels worden geladen...