Sittardse kunst naar Maasmechelen

Recente aanwinsten van De Domijnen zijn te zien in Maasmechelen. Afbeelding: De Domijnen /Gert-Jan van Rooij

De expo ‘De Domijnen presenteert’ is vanaf zondag te zien in het vernieuwde Cultuurcentrum Maasmechelen.

Daar is tot 10 januari werk van een zestigtal kunstenaars uit de collectie van het Sittardse museum voor moderne kunst te bezichtigen. Het Vlaamse cultuurcentrum heropent met de expositie ook het vernieuwde gebouw, dat de afgelopen tijd ingrijpend is verbouwd.

Het is niet de eerste samenwerking van beide cultuurcentra, die hemelsbreed 18 kilometer van elkaar liggen. In 2012 organiseerden ze tentoonstellingsproject GARTENCITY in het kader van Manifesta 9.

Overeenkomsten

Er zijn volgens de partners veel overeenkomsten: beide gemeenten hebben een industrieel verleden, liggen in de periferie van hun land maar centraal in de Euregio, en kennen elk een interessante culturele dynamiek. De expositie wordt zondag om 17.00 uur geopend aan de Koninginnelaan 42 in Maasmechelen. Informatie: https://www.ccmaasmechelen.be/programma/de-domijnen

Door Geertjan Claessens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Sittard-Geleen