Van der Poel laat Teunissen achter zich in verkiezing renner van het jaar

Van der Poel won dit jaar de Amstel Gold Race. Afbeelding: ANP

Mathieu van der Poel is woensdagavond uitgeroepen tot wielrenner van het jaar. De Brabander liet onder meer Mike Teunissen, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk achter zich. Bij de vrouwen won Annemiek van Vleuten.

Vooral de combinatie van disciplines gaf bij Van der Poel de doorslag. De 24-jarige renner van Corendon-Circus won niet alleen op spectaculaire wijze de Amstel Gold Race, maar werd ook wereldkampioen veldrijden en won op de mountainbike drie manches in de wereldbeker.

De ritzege in de Tour de France en twee dagen in de gele trui waren voor Mike Teunissen niet voldoende voor de Gerrit Schulte Trofee. Volgende week mag de Ysselsteyner in de herkansing op het Limburgs wielergala in Venray.

De andere genomineerden in Den Bosch waren Steven Kruijswijk (derde in de Tour), Bauke Mollema (winnaar Ronde van Lombardije), Twan van Gendt (wereldkampioen BMX) en Harrie Lavreysen (wereldkampioen sprint op de baan).

Van Vleuten en Wiebes

De Keetie van Oosten-Hage Trofee voor wielrenster van het jaar was voor Annemiek van Vleuten. De Wageningse werd wereldkampioen op de weg en won de Giro Rosa voor de tweede keer op rij.

De Gerrie Knetemann Trofee voor het grootste talent was voor Lorena Wiebes (20), die dit jaar Nederlands kampioen werd en het jaar als leider van de UCI-ranking afsloot.

De verkiezingen kwamen tot stand door een stemming bij De Telegraaf en het oordeel van de Club 48, die het gala jaarlijks organiseert. In deze club zitten prominenten en oud-renners onder wie Frans Maassen, Bart Brentjens en Jean Houben.

Door Robin van der Kloor

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen