Bergen en Weeze keuren geweld tegen vrouwen af

Het gemeentehuis in Bergen kleurt vanaf maandag gedeeltelijk oranje.

In het kader van Orange the World kleuren de gemeentehuizen van Bergen en het Duitse Weeze maandag oranje. Daarmee spreken de beide gemeenten zich in de periode tot dinsdag 10 december uit tegen geweld tegen vrouwen en sluiten zich aan bij de internationale campagne Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45%. Om daar aandacht voor te vragen hebben de Verenigde Naties 25 november uitgeroepen als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne trapt deze dag af en eindigt 10 december. Dit zijn de ‘16 Days of Action’ tegen geweld tegen vrouwen.

De gemeente Bergen en Gemeinde Weeze hebben een INTERREG-subsidie ontvangen om samen deel te nemen aan deze campagne. Beide gemeenten laten op deze manier zien dat ze de doelstelling van de campagne ‘Orange the World’ ondersteunen. In Nederland doen tientallen gemeenten en provincies mee aan deze campagne, wereldwijd meer dan honderd landen. In Nederland wordt de Orange the World campagne gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta International en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao.

Het INTERREG-project ‘Zonta goes across borders’ wordt mogelijk gemaakt door het INTERREG VA programma Deutschland-Nederland en financieel ondersteund door de Europese Unie (EU).

Door de redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Bergen