Einduitvoering muziekproject basisschool De Omnibus

Het blazersklasje van De Omnibus.

Kinderen van de Baarlose basisschool De Omnibus laten maandag 2 december horen wat ze de afgelopen zes weken van de plaatselijke muziekverenigingen hebben geleerd.

Reeds enkele jaren leveren Fanfare Eendracht en Drum-Brassband Voorwaarts een bijdrage aan het muziekonderwijs op de twee basisscholen in Baarlo. Leerlingen van de groepen 3 tot 5 maken in de lessen kennis met de instrumenten die in beide korpsen bespeeld kunnen worden. In de jongste groep stond slagwerk centraal, groep 4 kreeg blokfluitles en de kinderen van groep 5 gingen in een klassieke ‘blazersklas’ met koperwerk aan de slag.

Maandag 2 december is om 18.30 uur de einduitvoering in zaal Unitas. Fanfare Eendracht zal een aantal nummers samen met de leerlingen uitvoeren.

Door Marcel van Lier

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen