Cabaret bij het Sophianum in Gulpen: Out of the Box!

Aan de vooravond van de première wordt er druk gerepeteerd , ook door het orkest. Afbeelding: Sophianum Gulpen

Het schoolcabaret van het Sophianum is aanstaande. Vanaf 13 december staan er negen voorstellingen op de agenda. Het thema van dit jaar luidt ‘Out of the box!’

Zo’n 150 leerlingen en medewerkers van het Sophianum zijn vanaf die datum in de weer. Ze komen uit alle afdelingen van de school en ook docenten, onderwijs ondersteunend personeel en ouders doen mee.

Het productieteam bestaande uit Floortje Hover, Rob Mennen, Erik Minten, Tom Offermans, Liesbeth Vincken en Rob Dijcks spreekt in koor: “Een interessant thema. Het geeft natuurlijk een schat aan mogelijkheden. Maar lang niet alles wordt aan het thema opgehangen. Dat komt namelijk de variatie ten goede.” De inbreng van de leerlingen is ook weer belangrijk. Tijdens repetities wordt naar hen geluisterd en gebruikgemaakt van hun ideeën. Werktheater dus. Ook enkele docenten hebben weer hun best gedaan om met originele teksten te komen of ze hebben stukken bewerkt. Inmiddels gonst het met name na schooltijd van de activiteiten: ’s avonds door de week, maar ook op zaterdagen en zondagen wordt er gedanst, gezongen, gespeeld en gemusiceerd.

Er zijn negen voorstellingen. Ze vinden plaats in de aula van het Sophianum te Gulpen. De avondvoorstellingen beginnen telkens om 19.30 uur, de twee matineevoorstellingen om 14.00 uur. De data zijn: vrijdag 13 december, zaterdag 14 december, zondag 15 december (matinee en avond), dinsdag 17 december, woensdag 18 december, vrijdag 20 december, zaterdag 21 december (matinee en avond). Op woensdag 18 december is er van 15.30-16.30 uur nog een extra (ingekorte) voorstelling voor de leerlingen van groepen 7 en 8 van alle Basisscholen in de (wijde) omgeving.

Kaarten bestellen

Het bestellen van de kaarten kan alleen online via de site van het Sophianum: www.sophianum.nl Daar is meteen een link te zien, ‘Kaartverkoop Cabaret’. Door daarop te klikken, zal iedereen zien dat het heel eenvoudig is om kaartjes te bestellen.

Door Jeroen Janssen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Gulpen-Wittem