Kinderen planten minibos in Weert

Leerlingen van IKC Leuken bij de aanplant van het tiny forest in Weert. Afbeelding: Fotografie Kuit

Leerlingen van groep 3 en 4 het Integraal Kindcentrum (IKC) in Leuken legden donderdag in Weert een bosje aan ter grootte van een tennisbaan.

Dat gebeurde aan de Tromplaan naast het winkelcentrum Leuken. Het bosje, een tiny forest, is het tweede in zijn soort in Weert. De leerlingen zullen ook het onderhoud van het bosje verzorgen. Een tiny forest is een plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Bij het bosje hoort een buitenlokaal, waar kinderen kunnen leren over de Nederlandse natuur. In de toekomst zullen er nog minstens twee tiny forests worden aangelegd in Weert. De eerste staat bij Brede School Moesel aan de Stadhouderslaan.

Door Leon Janssen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Weert