Minder Limburgers met een WW-uitkering

Het aantal WW’ers in Limburg daalde in oktober tot 15.900. Afbeelding: ANP XTRA

Het aantal Limburgers met een WW-uitkering is gedaald. Eind oktober telde Limburg 15.900 WW’ers. Dat is 9 procent minder dan een jaar geleden.

De daling is minder sterk dan in de rest van Nederland, zo blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV. Landelijk is het aantal WW-uitkeringen afgenomen met 13 procent, tot 233.481 mensen. Dat komt neer op 2,6 procent van de beroepsbevolking.

Venlo (3,8 procent), Venray (3,3 procent) en Roermond (3,2 procent) scoren relatief hoog als het gaat om het aantal WW-uitkeringen, ook al daalde daar eveneens het aantal werklozen.

Bijstand

Het UWV heeft ook gekeken naar het aantal mensen dat in 2018 vanuit de WW doorstroomde naar de bijstand. Vergeleken met de rest van Nederland, telde Limburg relatief het minste aantal WW’ers dat in de bijstand kwam, namelijk 3 procent. Landelijk is dat 3,8 procent.

In Horst aan de Maas, Meerssen en Peel en Maas was dat percentage het laagst in Limburg: tussen de 0 en 1 procent. In Vaals, Heerlen, Maastricht en Venlo gingen de meeste mensen vanuit de WW naar de bijstand.

Door Judith Janssen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen