Geiten gaan omgeving van Horster kasteelruïne begrazen

Het gebied rondom de kasteelruïne wordt vanaf vrijdag door geiten begraasd. Afbeelding: Peter Schols

Nederlandse landgeiten gaan vanaf vrijdag de omgeving van de Horster kasteelruïne begrazen. De grachten zijn tot nu toe altijd netjes bijgehouden door vrijwilligers.

Ondanks het goede werk van deze groep, moesten de grachten nog regelmatig met groot materieel opgeschoond worden. Maar nu is er een raster geplaatst, waardoor het mogelijk is om geiten in te zetten. Vrijdagmorgen zullen de nieuwe ‘maaimachines’ bij de ruïne arriveren. Deze geitensoort lust alles, maar zal de omgeving van Ter Horst niet dusdanig kaal vreten dat er een strak gazon ontstaat. Dat is ook de bedoeling, want het moet een open gebied blijven waar veel verschillende planten groeien.

Door Angela Janssens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Horst aan de Maas