Feest bij ‘Dagverzorging Beek & Bos De Horst’ in Haelen

Bloemen voor Marleen Gubbels en haar team. Afbeelding: Beek en Bos

Met een feestelijke taart en een speciaal diner vieren medewerkers, vrijwilligers en deelnemers het twintigjarig jubileum van ‘Dagverzorging Beek & Bos De Horst’ in Haelen. Sinds 1999 verzorgt Beek & Bos dagverzorging in de gemeenschappelijke ruimte van Woontussenvoorziening De Horst in Haelen.

Iedere woensdag staan Marleen, de vaste kracht van Beek & Bos, en vrijwilligers Marlies, Hanna en Clementien voor de deelnemers klaar. Met elkaar vormen zij een hecht team met een warm hart voor de deelnemers. Niet alleen de Dagverzorging bestaat twintig jaar, maar ook het team viert haar twintigjarig jubileum. Reden genoeg voor feest in Haelen.

Huiselijk

Marleen zet zich als vaste kracht van Beek & Bos sinds het eerste uur in om de deelnemers een fijne dag te bezorgen. “Wat wij hier doen is vooral heel huiselijk en knus”, vertelt Marleen. “Al sinds de start in 1999 hebben we een vast ritme. De deelnemers, dat zijn er maximaal twaalf, worden iedere woensdag thuis opgehaald met de Beek & Bos-bus. Rond 9.30 uur zijn ze allemaal hier en drinken we koffie met elkaar. En daar is meestal ook iets lekkers bij! In de ochtend doen we verschillende activiteiten zoals samen de krant lezen, geheugentraining, een spelletje en vooral samen kletsen. We hebben hier echt tijd voor persoonlijke aandacht. Rond het middaguur dekken we de tafel en bezorgt Beek & Bos een verse warme maaltijd. Wie dat wil, kan na het eten even rusten in een van de relaxfauteuils. In de middag hebben we tijd voor een creatieve activiteit, kijken we een film, luisteren we muziek of zingen we samen. Dat wisselt per week en is ook afhankelijk van het jaargetijde. Binnenkort vieren we bijvoorbeeld Sinterklaas. Al die jaren hebben alle deelnemers een persoonlijk gedicht van de Sint gekregen!”

Verwend

Een 93-jarige deelneemster uit Neer komt al twee jaar naar de Dagverzorging van Beek & Bos. “We worden hier echt verwend en het is altijd heel gezellig. Hier ontmoet ik mensen en dat vind ik heel fijn”, vertelt ze. “Ik ga drie keer per week naar de Dagverzorging. Twee keer bij Beek & Bos in Heythuysen en op woensdag kom ik hier in Haelen. Die afwisseling is voor mij heel prettig. Met de bus van Beek & Bos word ik opgehaald en weer thuis gebracht. Ik kijk er iedere week weer naar uit.”

Wie benieuwd is of eens kennis wil maken met Marleen en haar team is op woensdag van harte welkom op Horst 8 in Haelen. www.beekenbos.nl

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen