Poeder in brief voor Belastingdienst: kantoor Heerlen ontruimd, vijf medewerkers mogen gebouw niet uit

Een kantoor aan de Kloosterweg in Heerlen is vrijdagochtend uit voorzorg ontruimd nadat er een poederbrief werd ontdekt. In het pand, het voormalige CBS-gebouw, zitten meerdere bedrijven.

De brief, met daarin een onbekend poeder, werd bezorgd bij de Belastingdienst, dat gebruik maakt van een deel van het pand. Waar het precies om gaat, wordt nog onderzocht.

De hulpdiensten sloegen groot alarm. Na overleg tussen politie, brandweer en medische diensten werd besloten om het pand te ontruimen. Vijf medewerkers mogen sindsdien het gebouw niet uit, omdat zij mogelijk in aanraking zijn gekomen met het poeder. Honderd medewerkers werden opgevangen in een ander kantoor van de Belastingdienst aan de andere kant van de weg.

Lees ook: Sint mijdt Belastingdienst in Heerlen en Maastricht

Een speciaal team van defensie, specialisten op het gebied van chemische, biologische, radiologische, nucleaire (CBRN-)incidenten, slaagden er vrijdag niet in te analyseren waaruit het poeder bestaat. Ook experts van het RIVM kwamen er ter plaatse niet uit. Zij besloten het poeder mee te nemen naar Bilthoven voor nader onderzoek, aldus een woordvoerster van de brandweer vrijdagmiddag.

Wat er gaat gebeuren met de vijf ‘opgesloten’ medewerkers wordt nog bekeken. Ook de andere honderd medewerkers zijn nog steeds in afwachting van nadere berichten. Het gebouw van de Belastingdienst waar het poeder is gevonden, blijft voorlopig gesloten.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen