Wilde politieachtervolging door Munstergeleen eindigt in aanrijding

Afbeelding: Politie

Een politieachtervolging heeft donderdag- op vrijdagnacht in Munstergeleen geleid tot een flinke botsing. Een 33-jarige man uit die plaats is aangehouden. Twee agenten raakten lichtgewond.

De 33-jarige bestuurder bleek onder invloed te zijn van verdovende middelen. Tijdens een surveillance merkten agenten een bestuurder op die met redelijk hoge snelheid over de Erkensweg reed. Agenten zetten daarop de achtervolging in en in de bebouwde kom negeerde de bestuurder het gegeven stopteken.

In de Margrietlaan stond een ander voertuig midden op de weg stil. Naar later blijkt, stapten hier personen uit de auto. De politieauto kon niet op tijd remmen, waarna een botsing ontstond tussen de politieauto, de auto van de verdachte en de stilstaande auto. De verdachte stapte vervolgens uit de auto en vluchtte weg. Na een achtervolging te voet kon de verdachte worden aangehouden. De twee agenten die de verdachten hebben aangehouden hebben zich in het ziekenhuis laten controleren. Zij hebben vervolgens hun dienst voortgezet.

De schade aan de politiewagen is aanzienlijk.

Door Redactie
Sittard-Geleen