Voedselbank Weert sluit aan bij grote inzamelingsactie in december

Met de inzamelactie zetten de Voedselbanken in Limburg voornamelijk in op lang houdbare producten. Afbeelding: Voedselbank Weert

De voedselbanken in Limburg houden op zaterdag 7 december een grote inzamelingsactie. De ingezamelde producten worden via de zes Limburgse voedselbanken verdeeld onder zo’n 1.500 Limburgse gezinnen, waarvan een kleine tweehonderd gezinnen in Weert en omgeving die voor hun eerste levensbehoeften afhankelijk zijn van de voedselbanken.

Met de inzameling wordt geprobeerd om met name de lang houdbare voorraad van de voedselbanken aan te vullen voor tijden dat er minder (verse) producten beschikbaar zijn. In Weert ondersteunen de serviceclubs en het broederschap de actie door op 7 december persoonlijk aandacht voor de inzameling te vragen in de deelnemende winkels, Jumbo, Albert Heijn en Jan Linders. Levensmiddelen kunnen echter tot en met 20 december gedoneerd worden. In alle winkels blijft een donatiestand staan van zaterdag 7 tot en met 20 december. In samenwerking met de broederschap zijn er tevens in alle kerken inzamelacties van 7 tot en met 23 december. Wie liever een financiële donatie geeft, kan een bijdrage storten op rekeningnummer NL73RABO0125987579, ten name van Stichting Voedselbank Weert. Vanwege een ANBI status, is de gift fiscaal aftrekbaar.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Weert