Mountainbikers en veldrijders naar Venlose Herungerberg

Meer dan 225 mountainbikers en veldrijders gaan zondag 1 december in Venlo op jacht naar punten voor de Toma Cycles Cup.

Wieleromgeving Herungerberg en het omliggende bosgebied vormt die dag het strijdtoneel voor de achtste cross in deze Limburgse wintercompetitie. Het programma start om 10.00 uur met een wedstrijd voor junioren, nieuwelingen en dames. Daarna verschijnen verschillende jeugdcategorieën aan de start. De veldrijders vertrekken om 11.00 uur, de mountainbikers begeven zich vanaf 13.30 uur op het geaccidenteerde parcours.

Aan de start komen vele lokale renners , die een vooraanstaande rol spelen in de winter competitie. Zij nemen het op tegen enkele sterke Duitsers en Belgen uit het wielernetwerk.

Bij de MTB-junioren is Freek Bouten uit Blerick lokaal favoriet, bij de jeugd rijden Max Rijvers uit Lottum, Koen Zeelen en Emiel Thijssen uit Maasbree en Thijmen Hendrickx en Cas Pollen uit Reuver een thuiswedstrijd. Tim Janssen uit Kessel hoopt bij de nieuwelingen mee te doen om de prijzen.

De veldrijders Daan Bongers, Joep Keijsers uit Kessel en Rob Schouwenberg uit Velden rijden bij de amateurs voor eigen publiek. Bij de masters beschikken Rene Kuhlmann uit Baarlo, Harrie Peeters en Arno Bouten, Paul Laning en John Montulet uit Blerick over goede papieren. Yannick Smedts uit Baarlo en Glenn Caumans uit Venlo behoren tot de top bij de MTB-amateurs. In het klassement van de masters staan Luuk Peeters uit Kessel en de Baarlonaren Leon Crienen en Rick van Dijk hoog genoteerd. In het vrouwenpeloton wordt Lieke Janssen uit Panningen voorin verwacht.

Start en finish zijn aan de Louisenburgweg, de toegang is gratis.

Door Marcel van Lier

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Horst aan de Maas