MVV verdrijft sportieve crisis met royale zege

Met een forse overwinning in eigen huis heeft MVV de crisissfeer verdreven. De Maastrichtse ploeg, die dit seizoen zo’n moeite heeft met het benutten van kansen, bleek vrijdagavond tegen TOP Oss plots dodelijk effectief: 4-0.

Net als in de andere stadions in het Nederlandse betaalde voetbal begon de wedstrijd met een minuut stilte, als protest tegen racisme in het voetbal. Vanaf minuut twee was direct van alles te beleven in de Geusselt, met 3210 toeschouwers wederom bijzonder matig gevuld. In de eerste serieuze aanval van de thuisclub verzilverde Goppel een knappe individuele actie. Een paar minuten later leek Van den Hurk al de 2-0 te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Tussendoor had Rommens de bal aan de andere kant tegen de paal geramd.

Uitblinker
Na 25 minuten viel dan toch de tweede Maastrichtse treffer. Na weer een prima assist van uitblinker Goppel tikte Van den Hurk de bal van dichtbij over de lijn. Alweer de zevende seizoenstreffer van de MVV-captain die ondanks de crisisweken langzaam maar zeker zijn scherpte van vorig seizoen terugvindt. Achterover leunen kon MVV bepaald niet, ondanks de comfortabele voorsprong. TOP was geregeld dreigend, maar met het nodige fortuin hield Bertrams zijn doel schoon.

Pas halfweg de tweede helft werd de thuisploeg weer gevaarlijk, en direct vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom. Luc Mares tikte de 3-0 binnen, gevolgd door een mooie schuiver van Joeri Schroijen: 4-0. En zo kreeg Fuat Usta, de MVV-trainer die zo onder druk stond, weer wat lucht. 

Bekijk hier de nieuwste aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: 

Door Roel Wiche

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen