Alarm vanwege levensbedreigende situatie: ouders nemen gehandicapte zoon mee uit ziekenhuis

Afbeelding: ANP

Het ophalen van een ernstig gehandicapte man heeft vrijdag voor enige commotie gezorgd in Parkstad.

De 18-jarige werd door zijn ouders uit het ziekenhuis meegenomen. Ze zouden door Heerlen en Kerkrade zijn gelopen. In een Burgernet-bericht werden getuigen opgeroepen 112 te bellen als de gehandicapte man werd gespot.

Het zou gaan om een levensbedreigende situatie. Via Twitter liet de politie weten dat man dringend medicatie nodig had. De ouders zouden niet bereikbaar zijn. Kort na het geslagen alarm hebben de ouders zich alsnog gemeld.

Er zou geen sprake zijn van een misdrijf of het vermoeden daarvan. „We hebben als hulpverleners dit bericht uit doen gaan nadat we een melding van het ziekenhuis kregen”, aldus een politiewoordvoerder.

Om privacyredenen wordt verder geen informatie verstrekt.

Door Stefan Gillissen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen