Fortuna zonder geschorste Ninaj op zoek naar eerste uitzege

Ninaj (links) ontbreekt wegens een schorsing. Afbeelding: Pro Shots -Joep Leenen

Fortuna Sittard gaat zaterdag (19.45 uur) in Zwolle opnieuw op zoek naar de eerste uitoverwinning van dit seizoen. Zonder verdediger Branislav Ninaj, want die is één duel geschorst.

Ninaj kreeg in de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen ADO Den Haag (1-0), zijn vijfde gele kaart.

Kunstgras

Fortuna trainde de hele afgelopen week op het kunstgras van amateurvereniging Sanderbout. „Hoewel er ook grote verschillen zijn tussen kunstgrasvelden, proberen we ons zo goed mogelijk op de ondergrond voor te bereiden”, zegt trainer Sjors Ultee.

Met PEC Zwolle treffen de Sittardenaren een ploeg in zwaar weer. De club staat op de zestiende plek, twee punten onder Fortuna. Ultee: „Wij zullen tot het einde van de competitie druk blijven voelen in de strijd tegen degradatie. Maar de druk op Zwolle is momenteel groter, want dat staat lager, terwijl het verwachtingspatroon hoger is. Ze kijken daar naar het linkerrijtje. Dat is een beetje dubbel: ze zullen extra gemotiveerd zijn, maar bij tegenslag is de kans dat ze knakken groot. Ze zullen ons hoe dan ook in de beginfase energiek proberen te overklassen”, verwacht de coach.

Uit

Fortuna wacht nog op de eerste uitzege van dit seizoen. „Dat is iets waar vooral de supporters en de media mee bezig zijn”, zegt Ultee. „Als voetballer ben je te zeer gefocust om daar mee bezig te zijn. Het kan zelfs als extra motivatie werken. Om van het gezeur af te zijn, zou ik een overwinning bij PEC extra lekker vinden.”

Vermoedelijke opstelling: Koselev, Essers, Harries, Angha, Cox, Passlack, Smeets, Tekie, Diemers, Ciss, Sambou.

Niet inzetbaar: Ninaj (geschorst), Pinto, Dammers, Dianessy, Amiot (geblesseerd).

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #17. Video: De Limburger

Door Nick Bruls

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen