Poeder in brief voor Belastingdienst wordt verder onderzocht, medewerkers mogen naar huis

Afbeelding: Track’88

Experts van het RIVM gaan het poeder dat vrijdagochtend ontdekt werd in een brief in een kantoor aan de Kloosterweg in Heerlen in Bilthoven nader onderzoeken. Vanwege het poeder werd het pand ontruimd.

De brief, met daarin een onbekend poeder, werd vrijdagochtend bezorgd bij de Belastingdienst, dat gebruik maakt van een deel van het kantoor aan de Kloosterweg. De hulpdiensten sloegen groot alarm. Na overleg tussen politie, brandweer en medische diensten werd besloten om het pand te ontruimen. Zes medewerkers mochten sindsdien het gebouw niet uit, omdat zij mogelijk in aanraking zijn gekomen met het poeder. Honderd medewerkers werden opgevangen in een ander kantoor van de Belastingdienst aan de andere kant van de weg.

Lees ook: Poeder in brief voor Belastingdienst: kantoor Heerlen ontruimd, zes medewerkers mogen gebouw niet uit

Even voor 17.00 uur liet de brandweer weten dat alle medewerkers weer naar huis mogen. De zes medewerkers die in aanraking zijn geweest met de brief, hebben zich uit voorzorg gedoucht en mogen ook naar huis, omdat ze geen gezondheidsklachten hebben.

Het gebouw van de Belastingdienst blijft gesloten tot bekend is om welke stof het precies gaat.

Video: Track ‘88

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen