Drie verdachten gewapende overval Swalmen blijven in de cel

Afbeelding: Track’88

Drie mannen die op 9 augustus betrokken zouden zijn geweest bij een gewapende overval op een bedrijfskantoor aan de Hollestraat in Swalmen moeten in de cel blijven.

Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant vrijdag bepaald. Het gaat om mannen van 26, 23 en 20 jaar uit Roermond en Sittard. Bij de overval bedreigden de verdachten een minderjarig meisje met een vuurwapen. Zij zou ook zijn mishandeld. De verdachten zouden het meisje hebben gedwongen een kluis te openen. De buit bedroeg rond de 7.000 euro.

Lees ook: Video: Politie schiet op verdachte van gewapende overval

Geschoten

Bij de arrestatie van een van de vermeende overvaller heeft de politie geschoten. Hij probeerde tussen Swalmen en Roermond te voet te ontkomen. Hij en de anderen waren er, op hun hielen gezeten door de politie, in een auto vandoor gegaan. De politie pakte later twee van zijn metgezellen op. Waarschijnlijk is nog een vierde man bij de overval betrokken geweest. Hij is wel aangehouden, maar nog niet gedagvaard. De rechtszaak gaat in januari verder in Den Bosch.

Lees ook: Vierde aanhouding na gewapende overval Swalmen

De rechtbank Limburg heeft de zaak overgedragen aan de collega’s in Noord-Brabant, omdat een medewerker van de rechtbank in Roermond banden zou hebben met de gedupeerden.

Door Jos Emonts

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Roermond